ASOS Contact Centre Leavesden


Elementa delivered full MEP services for the expansion and relocation of online global retailer ASOS customer care contact centre, to Leavesden Park, Greater London.

For this project the client’s brief involved the delivery of a highly resilient building, with a vast density occupation to suit the companies’ large expansion plans. Moving their previous customer care headquarters from Glasgow to Greater London, ASOS acquired occupation of two of the five blocks of building 6 at the Leavesden Park site. The new customer care call centre encompasses full restaurant catering services, breakout spaces, café, gym, meeting areas and ‘mission control’, the company’s internet control centre. Due to the global, 24 hour accessible nature of the online company’s services, high resilience levels were a top priority for both the client and our design team. To help deliver this, the ASOS occupied blocks at the site were completely separated from the landlord services. Duel UPS and generator services have been installed to ensure any potential failure in systems would not result in the site crashing and prevent a possible loss in turnover.

With an extremely strict time scale, Elementa were appointed to deliver MEP strategies in December 2016, with the request for the first floors to be operational by August 2017 – a goal which has been achieved. To ensure the delivery of the project on time, Elementa utilised alternate installation strategies to minimise the onsite build time including the use of package plant rooms for the main infrastructure for the UPS, chilled water and main LV switch gear services. The use of services being built off site and then dropped in place once complete was a highly efficient method in saving time for the installation, whilst also ensuring high quality installation.

One of the main challenges on this project has been ensuring all the exposed services not only work efficiently but have been designed and fitted to achieve the desired aesthetic features that the client had requested. This has been achieved through high levels of coordination between Elementa, Spacelab and the contractors to ensure clear and constant communication.

[Sassy_Social_Share title='Please follow and like us:']


Get in Touch
×

Get In Touch

Top